Afbeeldingen rechtstreeks in e-mails inbedden

Afbeeldingen in e-mails inbedden

Het inbedden van afbeeldingen in uw e-mails

Wanneer u een nieuwsbrief maakt is het topic afbeeldingen altijd een lastige keuze. Hoewel afbeeldingen tegenwoordig een groot deel van de nieuwsbrief inhoud in beslag nemen en het gebruik van aantrekkelijk visuele content ook zeer wordt aangeraden, is de weergave van afbeeldingen in enkele e-mailclients problematisch. Afbeeldingen worden niet altijd standaard weergeven, wat de weergave van uw nieuwsbrief compleet veranderd. Onze nieuwsbrief software stuurt altijd automatisch een HTML- en tekstversie van de nieuwsbrief mee, maar biedt u ook de optie om afbeeldingen in de e-mail te inbedden. In dit artikel leest u meer over het inbedden van afbeeldingen in nieuwsbrieven.

Met deze uiterst interessante functie is het mogelijk om gebruik te maken van ingebedde afbeeldingen, ook wel embedded images genoemd. U kunt met deze optie de afbeeldingen direct in de nieuwsbrief inbedden.Afbeeldingen tot 50 KB kunnen zo probleemloos worden verzonden en worden bij ontvangst direct aan de ontvanger getoond.

Een base64-gecodeerde afbeelding wordt als bijlage met de e-mail verstuurd en vervolgens na aflevering en opening direct door de ontvangers gedownload en onmiddellijk getoond. In tegenstelling tot inline afbeeldingen, biedt het inbedden van afbeeldingen in e-mails enkele voordelen. Inline afbeeldingen worden ingebed in de e-mail en niet als MIME-bijlage verstuurd. Daardoor is de HTML-broncode behoorlijk uitgebreid en loopt u het gevaar om als verzender van spam geklasseerd te worden.

Hoe werken ingebedde afbeeldingen?

De geselecteerde afbeeldingen worden door middel van een Base64-codering in een tekstformaat omgezet. Deze afbeelding krijgt dan een content-ID (cid) toegekend, die de afbeelding in de e-mail als referentie beschikbaar maakt en daardoor onmiddellijk ingebonden kan worden. Omdat de afbeelding mee wordt verzonden als tekst, is de overeenstemmende grafische informatie meteen beschikbaar en wordt deze door e-mailprogramma’s meteen mee geladen. De meeste e-mailprogramma’s en clients herkennen afbeeldingen die op deze manier gecodeerd zijn en geven de code meteen als afbeelding weer.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de ingebedde afbeeldingen functie?

Voordelen: Met het gebruik van ingebedde afbeeldingen kan een bedrijfslogo meteen in de e-mail getoond worden, zonder dat het eerst gedownload moet worden. Bij de meeste e-mailclients zoals Outlook, Thunderbird of Gmail, moet voor de weergave van normale afbeeldingen over het algemeen eerst toestemming gegeven worden. Met ingebedde afbeeldingen in nieuwsbrieven kan dit vermeden worden, wat natuurlijk een groot voordeel biedt.

Het gebruik van ingebedde afbeeldingen in e-mails werkt bij Newsletter2Go in zo goed als alle browsers en e-mailclients. Enkele uitzonderingen zijn Microsoft Hotmail en Yahoo Mail.

Nadelen: Dat klinkt allemaal als muziek in de oren, maar natuurlijk zijn er ook nadelen. Het grootste nadeel is het ‘opblazen’ van de broncodes. Omdat de afbeeldingen als gecodeerde tekst verstuurd worden, verandert de grootte van de verzonden e-mail. Afhankelijk van het aantal en de grootte van de afbeeldingen, variëert de hoeveelheid benodigde data sterk. Dat komt doordat de opslaggrootte voor de nodige tekst van de afbeelding vaak groter is dan de bestandsgrootte van de afbeelding zelf. Zo kan een normaal logo als base64-gecodeerde aanhang een invoer van meer dan 2000 tekens in de brontekst bevatten.

Hoe groter de bestanden, hoe langer het ook duurt om de e-mail te downloaden. Door ingebedde afbeeldingen in e-mails te gebruiken, wordt de ontvanger gedwongen om deze mee te downloaden. Het is dan ook geen wonder dat e-mails met vele ingebedde afbeeldingen al snel tot ergenis leidden, vooral bij mobiele ontvangers met een begrensde downloadcapaciteit.

Bovendien, verhoogt niet enkel de tijd om de e-mail te downloaden door de bestandsgrootte, maar ook de kans om als verzender van spam gezien te worden.

Hoe gebruikt u deze functie?

Om afbeeldingen in te kunnen bedden, hoeft niets geactiveerd te worden. Het gebruik is ontzettend eenvoudig. Zodra u een afbeelding heeft uitgekozen die u in uw nieuwsbrief wilt plaatsen, selecteert u rechts de optie ‘afbeelding inbedden’. Deze optie is enkel zichtbaar bij afbeeldingen kleiner dan 50 KB.

Hosting nieuwsbrief

Zodra u de optie afbeelding inbedden heeft aangevinkt en op afbeelding invoegen klikt, wordt de afbeelding automatisch base64 gecodeerd en ingevoegd. In uw e-mail ziet u de ingebedde afbeelding als normaal weergeven.

Verschillen kort toegelicht

Graag tonen we u aan de hand van een voorbeeld, hoe de verschillen er in de realiteit uitzien. In de onderstaande afbeelding ziet u een mailing zonder ingebedde afbeelding, direct in Thunderbird weergeven. U ziet ook de opmerking van Thunderbird “Beeld laden”. Op de tweede afbeelding ziet u dezelfde mailing met gebruik van ingebedde afbeeldingen (bedrijfslogo, inloggen en de startbutton).

Thunderbird geen embedded afbeeldingen

Conclusie

Omwille van de verhoogde kans op spamherkenning en de daarmee gepaard gaande dalende afleverratio is het gebruik van ingebedde afbeeldingen maar in beperkte mate aan te raden. Ook de verhoogde hoeveelheid data is niet onbeduidend.

Daarom raden we aan o spaarzaam om te gaan met ingebedde afbeeldingen. Wilt u er graag gebruik van maken, voeg dan maximum één afbeelding per e-mail toe. Kies voor een ingebedde afbeelding die u belangrijk vindt, bijvoorbeeld uw bedrijfslogo of de button om de aanmelding voor uw nieuwsbrief te bevestigen. Door een ingebed bedrijfslogo te gebruiken, kunnen de ontvangers de afzender sneller identificeren. Dit kan ervoor zorgen dat er meer interesse voor de e-mail gewekt wordt.

Het gebruik van meerdere ingebedde afbeeldingen raden we bijzonder af omwille van het verhoogde spamrisico.

Über den Autor

Megan de Graaf
Online Marketing Manager bij Newsletter2Go

War der Beitrag hilfreich?

Thank You!

Geef een reactie

Newsletter2go verwendet Cookies, um Ihnen den bestmöglichen Service zu gewährleisten. Wenn Sie auf der Seite weitersurfen stimmen Sie der Cookie-Nutzung zu. Ich stimme zu.